Reklama
  • Środa, 2 września 2015 (15:00)

    Botwinka z makaronem

Składniki: 2 pęczki botwinki, puszka krojonych pomidorów, łyżka koncentratu pomidorowego, pół kg mięsa mielonego l cebula,20 dag makaronu świderki, 2 łyżeczki słodkiej papryki l łyżeczka majeranku, 3 łyżeczki cukru, 2 łyżeczki soku z cytryny , 2 łyżki octu winnego, pół łyżeczki ostrej papryki, sól, pieprz, masło i olej do smażenia

Buraczki obierz, pokrój w drobną kostkę. Łodygi i liście pokrój na kawałki. Cebulę obierz, pokrój w kostkę, zeszklij w garnku na oleju. Dodaj mięso mielone, pod smaż. Zalej wodą, dodaj pomidory wraz z zalewą i koncentrat pomi dorowy. Przypraw. Gotuj pod przykryciem 10 minut.

Buraczki podsmaż na maśle, włóż do garnka. Gotuj około 10 minut. Następnie dodaj łodygi i makaron. Gotuj do miękkości makaronu i botwinki. Kilka minut przed końcem dodaj liście. Wlej sok z cytryny i ocet, dodaj przyprawy. Wymieszaj.

Reklama

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:buraczki | z | makaron | sok z cytryny

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 1 pęczek włoszczyzny, 2 duże brokuły, 1 cebula, 25 dag chudej kiełbasy, 2 łyżki oleju słonecznikowego, 1 l wywaru warzywnego, 25 dag drobnego makaronu, sól, pieprz, świeżo... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.