Reklama
  • Czwartek, 15 stycznia 2015 (13:05)

    Barszcz ukraiński

Składniki na 6 porcji: • po 10 dag: buraków, marchewki, selera, ziemniaków, pora, włoskiej kapusty • 10 dag wędzonego boczku • 1,5 l wywaru mięsnego • sól • pieprz • listek laurowy • śmietana 18% • łyżka mąki pszennej • 3 łyżki masła.

1. Warzywa oczyść i pokrój w drobną kostkę. Wędzony boczek potnij w wąskie paski.

2. Na rozgrzanym maśle zeszklij pora, a potem marchewkę, po czym wrzuć składniki do gotującego się wywaru.

Reklama

3. Następnie podsmaż na złoto boczek i również dodaj go do garnka razem z selerem, ziemniakami i burakami.

4. Gotuj całość około 20 minut na wolnym ogniu. Gdy warzywa będą miękkie, dorzuć poszatkowaną kapustę.

5. Zabiel zupę śmietaną wymieszaną z mąką i wyłącz 10 minut później.

Kurier TV
Więcej na temat:barszcz | Barszcz ukraiński

Zobacz również

  • Hiszpańskie gazpacho

    Składniki: 3/4 kg pomidorów, po 2 strąki czerwonej oraz zielonej papryki, 1 ogórek, 2 cebule, sól, 2-3 ząbki czosnku, pieprz, 2 kromki chleba razowego, 6 szkl mineralnej wody gazowanej, grzanki,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.