Reklama
  • Wtorek, 23 lutego 2016 (13:05)

    Azjatycka zupa bez gotowania

Składniki: 2 szklanki mięsa z pieczonego kurczaka, 200 g orientalnego makaronu pszennego (udon lub mie), 8 kapeluszy pieczarek, pokrojonych, szklanka szpinaku baby, marchewka, pokrojona w paski, 2 dymki, posiekane, 2 cm posiekanego korzenia imbiru, 2 kostki rosołowe, pokruszone, łyżeczka pasty miso, 4 szklanki wrzątku, sos sojowy i sok z limonki.

Reklama

✓ 4 porcje • przygotowanie: 20 min • marynowanie: 130 min • 319 kcal/porcja • 7 zł/porcja

1 Przygotuj duży garnek (lub cztery słoiki po 750 ml). Ułóż w nim warstwami, dociskając: mięso, makaron, pieczarki, marchewkę, dymki, imbir. Na wierzchu umieść kostki rosołowe i miso. Przykryj, wstaw do lodówki na przynajmniej 2 godziny.

2 Wyjmij garnek z lodówki, zalej składniki wrzątkiem, szybko zamieszaj i ponownie przykryj. Odstaw na 10 minut.

3 Podawaj z sosem sojowym i sokiem z limonki.

Olivia
Więcej na temat:zupa

Zobacz również

  • Składniki: 40 dag ryby morskiej, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, po 1 pietruszce i marchewce, 2 ziemniaki, 2 pomidory, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 1 listek laurowy, 3 ziarna ziela angielskiego,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.