Reklama
  • Wtorek, 21 sierpnia 2012 (13:39)

    Składniki: - kg dojrzałych pomidorów, - 2 cebule, - 2 ząbki czosnku, - 4 łyżki posiekanych ziół: bazylia, tymianek, natka pietruszki, - sól i pieprz, - 3 łyżki oliwy z oliwek, - pojemniczek kiełek z lucerny, - 5 kalarepek.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 21 sierpnia 2012 (13:39)

    Składniki: - 2 pęczki botwinki, - 20 dag cielęciny, - cebula, - pietruszka, - kawałek selera, - 200 ml kwaśnej śmietany, - 2-3 łyżki koncentratu buraczanego, - łyżka mąki, - po kilka gałązek koperku, szczypiorku i natki pietruszki, - sok wyciśnięty z cytryny, - cukier, sól, pieprz, - 3 jajka.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 21 sierpnia 2012 (13:39)

    Składniki: - 2 korpusy z kurczaków, - 2 marchewki, - seler, - por, - pietruszka, - pieprz i sól, - 20 dkg pieczarek, - kawałek świeżego imbiru, - łyżeczka imbiru w proszku.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 21 sierpnia 2012 (13:39)

    Składniki: - 1/2 kg grzybów (do wyboru pieczarki, boczniaki, leśne), - marchewka, - 1/4 selera, - cebula, - listek laurowy, sól, pieprz, - łyżka majeranku, - 1/2 kostki masła, - 1/2 łyżki mąki pszennej, - 1/2 szklanki kwaśnej śmietany, - 1/2 szklanki kaszy perłowej, - litr wody, - łyżka mąki pszennej.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 21 sierpnia 2012 (13:39)

    Składniki: - 2 pęczki włoszczyzny, - 600 g wołowiny, - 500 g kości, - sól, - 400 g ziemniaków, - 75 g szpecli, - 2 cebule, - 1/2 pęczka pietruszki, - pieprz, - 20 g masła.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 21 sierpnia 2012 (13:39)

    Składniki: - 1/2 kg peklowanego i lekko wędzonego schabu, - pęczek włoszczyzny, - 10 g mieszanych grzybów suszonych, - kg ziemniaków, - 125 g ogórków konserwowych, - 100 g wędzonego boczku, - cebula, - 3 łyżeczki bulionu warzywnego, - ewentualnie kilka kropel oleju lnianego.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 21 sierpnia 2012 (13:39)

    Składniki: - kg młodej, słodkiej marchewki, - pietruszka, - średnia cebula lub 2 małe, - łyżka masła, - litr wywaru drobiowego (przygotowanego na kurczaku, ale może być także rozrobiony, z gotowej kostki rosołowej), - 2 dojrzałe pomarańcze, - sól i pieprz, - szczypta imbiru w proszku, - szczypta słodkiej papryki, - natka pietruszki do dekoracji zupy.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 21 sierpnia 2012 (13:39)

    Składniki: - 2 cebule, - 2 zielone papryki, - 70 dag pomidorów, - 25 dag chleba, - 3 ząbki czosnku, - strączek papryczki chili, - litr bulionu warzywnego, - 4 łyżki oliwy, - tymianek, oregano, sól, pieprz. Na grzanki czosnkowe: - 8 kromek bułki wrocławskiej, - 5-6 łyżek startego żółtego sera (np. cheddar), - 3-4 ząbki czosnku, - 4 łyżki oliwy, - mielone chilli.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 21 sierpnia 2012 (13:39)

    Składniki: - 150 g cukru, - 2 łyżki miodu, - sok i skórka z 1 cytryny, - 2 dojrzałe gruszki, - 200 g gorzkiej czekolady, - 200 g śmietany, - 600 ml mleka, - cukier waniliowy, - 2 żółtka, - 40 g orzechów laskowych, - mięta do dekoracji.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 21 sierpnia 2012 (13:39)

    Składniki: - 1,5 litra wywaru warzywnego lub drobiowego, - cebula, - 25 dag szpinaku, - szklanka śmietanki 30%, - ząbek czosnku, - 3 łyżki masła, - 2 łyżki oleju, - 2 łyżki mąki, - 2 pomidory, - ostra papryczka, - sól i pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0