Reklama
  • Wtorek, 21 sierpnia 2012 (13:39)

    Składniki: - 1/2 szklanki ryżu, - cebula, - ząbek czosnku, - mała czerwona papryka, - 1/2 szklanki mrożonego zielonego groszku, - 2 marchewki, - puszka kukurydzy, - 10 dag pieczarek, - litr wywaru mięsnego, najlepiej drobiowego, - olej do smażenia, - sól i pieprz, - kilka listków natki pietruszki

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 21 sierpnia 2012 (13:39)

    Składniki: - 20 dkg świeżych grzybów (np. podgrzybek, borowik), - 5 dkg cebuli, - 2 łyżki oleju, - 2 łyżki mąki, - natka pietruszki, - litr rosołu, - 2 łyżki śmietany, - sól, pieprz, papryka.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 21 sierpnia 2012 (13:39)

    Składniki: - szklanka kaszy perłowej, - mały kawałek selera, - pietruszka, - 2 marchewki, - 20 dag pieczarek, - 20 dag ziemniaków, - 2 litry bulionu, - sól i pieprz, - kilka gałązek kopru.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 21 sierpnia 2012 (13:39)

    Składniki: - 4 porcje, - litr mleka, - 50 dag malin, - 4 żółtka, - biszkopty, - 1/2 szklanki naturalnego miodu, - 1/2 laski wanilii, - 3-4 łyżki likieru malinowego.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 21 sierpnia 2012 (13:39)

    Składniki: - kg dyni, - 2 kostki rosołowe, - zielona papryka, - cebula, - 4 ząbki czosnku, - 10 dag boczku wędzonego, - sól, pieprz, majeranek, - natka pietruszki.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 21 sierpnia 2012 (13:39)

    Składniki: - 1/2 kg fileta z łososia, - 1,5 litra wywaru warzywnego, - 2 łyżki pokrojonej w paski bazylii, - szklanka śmietanki 30%, - 1/2 kieliszka białego wina, - 2 łyżki mąki, - sól, pieprz, - sok z cytryny, - 3 łyżki masła.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 21 sierpnia 2012 (13:39)

    Składniki: - duża cebula,- 4 dag masła,- 3 dag mąki,- 1/2 litra mleka,- 1/2 litra bulionu warzywnego, mięsnego lub wody, - 6 dag czosnku,-sól, gałka muszkatołowa,- 4 łyżki śmietany Na grzanki:- bułka,- 2 dag masła,- 3 ząbki czosnku,- pietruszka do dekoracji Przygotowanie: Drobno pokrojoną cebulę usmażyć na

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 21 sierpnia 2012 (13:39)

    Składniki: - młoda kapusta, - pęczek młodej włoszczyzny, - pęczek koperku, - 30 dag chudego wędzonego boczku, - cebula, - 3 łyżki masła, - łyżka oleju, - 1/2 szklanki śmietany 18 proc., - płaska łyżka maki, - sól, pieprz, listek laurowy, - 1,5 litra wywaru mięsnego Przygotowanie: Kapustę poszatkować, włoszczyznę rozdrobn

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 21 sierpnia 2012 (13:39)

    Składniki: - 1,5 litra wody, - 8 serków topionych typu ementaler (po 100 g), - białą część 1 pora, - suszone zioła, - 2-3 ząbki czosnku, - 1/2 gałki muszkatołowej, - sól lub vegetę, - liście laurowe, - ziele angielskie, - pieprz, - oliwę, - natkę pietruszki, - kilka kromek chleba na grzanki.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 21 sierpnia 2012 (13:39)

    Składniki: - 70 dag buraków, - 10 dag suszonych śliwek bez pestek, - 4 szklanki przegotowanej wody, - 2 szklanki soku z buraków i jabłek, - 3 łyżki miodu, - szczypta mielonych goździków, - otarta skórka z cytryny, - sól i pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0