Reklama
  • Wtorek, 21 sierpnia 2012 (13:39)

    Składniki: - 1,5 litra wody, - 25 dag wędzonego boczku, - 500 ml zakwasu na żur, - pietruszka, - kawałek selera, - 2 ząbki czosnku, - cebula, - 30 dag kiełbasy, - 4 łyżki ugotowanych startych buraczków, - 125 ml śmietanki kremówki, - łyżka kminku, - łyżka majeranku, - 1-2 łyżki chrzanu, - 40 dag mrożonego ciasta francuskiego, - żółtko.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 21 sierpnia 2012 (13:39)

    Składniki: - 1/2 kg selera, - 2 łyżki masła, - 2 gałązki selera naciowego, - cebula, - 1,5 litra wywaru drobiowego, - 1/2 szklanki śmietanki 30%, - 2 łyżki mąki, - sól i pieprz, - 20 dag plastrów wędzonego boczku, - kilka gałązek natki pietruszki.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 21 sierpnia 2012 (13:39)

    Składniki: - 5 szklanek wywaru z wędzonki (szynki, polędwiczki lub boczku), - 1-2 szklanki zakwasu na biały barszcz, - 1/2 szklanki gęstej kwaśnej śmietany, - 20 dag szynki wędzonej, - 1/2 łyżeczki mielonego kminku, - 1-2 łyżki startego chrzanu, - pieprz mielony, - natka pietruszki.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 21 sierpnia 2012 (13:39)

    Składniki: - po 10 dag fasolki szparagowej, groszku cukrowego i zielonego groszku, - cebula, - 2-3 młode marchewki, - 3-4 ziemniaki, - 1/4 główki młodej kapusty, - 20 dag małych pomidorów, - 1,2 litra bulionu drobiowego, - 2 łyżki oliwy, - 2 ząbki czosnku, - łyżka masła, - 3 łyżki posiekanego koperku, - listek laurowy, - po kilka ziarenek ziela angielskiego i czarnego pieprzu, - sól.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 21 sierpnia 2012 (13:39)

    Składniki: - 30 dag pomidorków koktajlowych, - czerwona papryka, - 1/2 litra bulionu warzywnego, - cebula, - 2 łyżki oliwy, - sól, - 4 morele, - łyżka miodu, - mały pęczek bazylii, - łyżka mąki ziemniaczanej, - 2 łyżki octu jabłkowego, - papryczka chili.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 21 sierpnia 2012 (13:39)

    Składniki: - 1/2 kg mrożonego szpinaku, - 2 ziemniaki, - marchewka, - cebula, - ząbek czosnku, - 1,5 litra wody, - 1/2 szklanki śmietany, - łyżka mąki, - sól i pieprz, - 2 łyżki masła, - olej, - szczypiorek, - groszek ptysiowy.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 21 sierpnia 2012 (13:39)

    Składniki: - 5 ziemniaków, - po pęczku natki pietruszki i koperku, - kilka listków bazylii, - 2 dymki, - garść rzeżuchy, - szklanka śmietany, - 3 szklanki bulionu warzywnego (z kostki), - sól, pieprz, curry, - musztarda.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 21 sierpnia 2012 (13:39)

    Składniki: - 15 dag wędzonego boczku, - 1,5 litra wywaru wołowego, - 40 dag kiszonej kapusty, - duża cebula, - 4 duże ziemniaki, - 2 łyżki masła, - 2 łyżki mąki, - sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 21 sierpnia 2012 (13:39)

    Składniki: - kg miąższu z dyni, - litr bulionu warzywnego, - biała część pora, - mała cebula, - 2 ząbki czosnku, - łyżeczka kminku, - 1/2 łyżeczki posiekanego imbiru (lub 1 łyżeczka mielonego), - pieprz kajeński do smaku, - gęsta, kwaśna śmietana, - sól i pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 21 sierpnia 2012 (13:39)

    Składniki: - 4 duże mięsiste papryki, - 2 pomidory, - cebula, - 2 łyżki oliwy, - 500 ml bulionu warzywnego, - sól, pieprz, - natka pietruszki.

    Czytaj więcej Komentarzy:0