Reklama
  • Wtorek, 21 sierpnia 2012 (13:39)

    Składniki: - 1/2 kg pręgi wołowej (może być z kością), - 2 wiązki włoszczyzny, - łyżka czarnego pieprzu ziarnistego, - 200 ml mleka, - łyżka masła, - 50 g grysiku, - sól i pieprz, - świeżo starta gałka muszkatołowa, - jajko, - zielona cebulka.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 21 sierpnia 2012 (13:39)

    Składniki: - młoda kapusta, - cebula, - ząbek czosnku, - mały por, - 2 marchewki, - 30 dag mocno uwędzonej kiełbasy, - 1,5 litra wywaru mięsnego, - sól i pieprz, - szczypta kminku, - olej do smażenia, - puszka pomidorów, - 1/2 łyżeczki tymianku lub gałązka świeżego.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 21 sierpnia 2012 (13:39)

    Składniki na 4 porcje: - 1,2 kg szpondru wołowego, - pęczek włoszczyzny, - 2 listki laurowe, - 4 goździki, - 4 owoce jałowca, - mała główka kapusty, - 3 cebule, - 4 ogórki kiszone, - 2 kiełbaski, - 200 g gotowanej szynki, - łyżka oleju, - 2 łyżki przecieru pomidorowego, - 2 łyżki mąki, - cytryna, - 100 g czarnych oliwek, - sól i pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 21 sierpnia 2012 (13:39)

    Składniki: - 4 szklanki bulionu warzywnego lub drobiowego, - szklanka rzeżuchy, - 4 duże ziemniaki, - 3 łyżki śmietany 22%, - 1/2 łyżki masła, - 2 jajka, - sól

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 21 sierpnia 2012 (13:39)

    Składniki: - 2 cebule; - łyżeczka masła; - łyżka oliwy; - 1/2 kg marchwi; - 1,5 litra bulionu warzywnego; - sól, pieprz, cukier; - 100 ml mleka kokosowego.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 21 sierpnia 2012 (13:39)

    Składniki: - kg śliwek, - kilka goździków,- 3/4 szklanki cukru, - płaska łyżeczka otartej skórki cytrynowej, - łyżka mąki ziemniaczanej, - łyżka masła, - jajko, - 1/2 szklanki mleka, - 2 łyżki kaszy manny Przygotowanie: Śliwki umyć, wypestkować, pokroić. Wodę zagotować z cukrem (odłożyć jedną łyżkę cukru do kluseczek), skórką cytrynową i goź

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 21 sierpnia 2012 (13:39)

    Składniki na 4 porcje:- kg dyni,- 2 średniej wielkości cebule,- 2 łyżki masła albo margaryny,- 2 łyżki mąki,- 2 szklanki bulionu warzywnego,- 1/8 białego wytrawnego wina,- 200 g śmietany,- sól i biały pieprz,- 2 łyżki pestek dyni,- 100 g creme fraîche,- 4 łyżeczki oleju z pestek dyni Przygotowanie: Dynię oraz 2 cebule

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 21 sierpnia 2012 (13:39)

    Składniki: - 2 litry rosołu wołowego, - 3/4 szklanki fasoli, - 3/4 szklanki łuskanego grochu, - jajko, - 50 dag mieszanego mielonego mięsa, - 1/2 szklanki śmietany, - liść laurowy, - sól i pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 21 sierpnia 2012 (13:39)

    Składniki: - 1/2 kg wołowiny, - 1/2 kapusty włoskiej, - 2 marchewki, - 150 g kaszy jaglanej, - 30 dag marchewki, - sól, pieprz, listek laurowy, kilka ziaren pieprzu.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 21 sierpnia 2012 (13:39)

    Składniki: - 30 dkg kwaszonej kapusty, - 3 łyżki oleju, - 10 dkg cebuli, - 2 ząbki czosnku, - 2 serdelki, - 10 dkg wędzonego surowego baleronu lub wędzonego boczku, - burak, - 200 ml śmietany, - 1,5 litra wody, - sól, pieprz, kminek, papryka.

    Czytaj więcej Komentarzy:0