Reklama
  • Wtorek, 27 grudnia 2016 (11:05)

    Składniki (4 porcje): ● 1 kurczak ● 2 liście laurowe ● 1/2 łyżeczki ziela angielskiego ● 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego ziarnistego ● 2 marchewki ● 1 cebula ● 2 pietruszki ● 1/2 korzenia selera ● 1 łyżka oliwy ● 1 cytryna ● natka pietruszki

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 23 grudnia 2016 (13:00)

    Składniki na 6 porcji: • udko kurczaka • po 2 pietruszki i marchewki • po pół selera i pora • 2 liście laurowe • 4 kulki ziela angielskiego • szklanka kaszy jęczmiennej • 4 ziemniaki • sól • pieprz • natka pietruszki.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 21 grudnia 2016 (11:05)

    Składniki: 1 kg wołowiny rosołowej, 0,5 kg mięsa drobiowego z kością, 1 cebula,  sól, pieprz, 3 liście laurowe,  6 ziaren ziela angielskiego, duży por,  3 marchwie,  2 korzenie pietruszki,  5 jagód jałowca,  1/3 kalafiora,  1/2 opakowanie mrożonego groszku,  2 jajka,  8-10 łyżek mąki,  woda, natka pietruszki

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 21 grudnia 2016 (10:05)

    Skład na 5 porcji: ● 500 g mrożonego zielonego groszku ● 1500 ml bulionu warzywnego ● średniej wielkości cebula ● 2–3 łyżki masła ● łyżka mąki ● 3 łyżki śmietany ● ząbek czosnku ● sól i pieprz do smaku

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 21 grudnia 2016 (10:05)

    Skład na 4 porcje: Zupa: ● 500 g porów ● średniej wielkości cebula ● 1500 ml wołowego bulionu ● 150 ml kwaśnej śmietany ● 4 łyżki startego żółtego sera ● gałązka rozmarynu ● sól i pieprz do smaku ● olej Lane kluski: ● jajo ● 1–2 łyżki mąki pszennej

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 21 grudnia 2016 (10:05)

    Skład na 4 porcje: ● 1800 ml bulionu warzywnego ● 200 g ziemniaków ● 600 g włoskiej kapusty ● cebula ● 2 ząbki czosnku ● 150 g kiełbasy ● 35 g sera typu parmezan ● 2 łyżki masła klarowanego ● 150 ml białego wina ● 100 g orzechów ziemnych ● 4 łyżki śmietany ● pieprz i sól

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 21 grudnia 2016 (10:05)

    Składniki na 6 porcji: • 2 kg miąższu z dyni • 2 ziemniaki • cebula • litr bulionu drobiowego • sok z pomarańczy • po pół łyżeczki mielonego imbiru i ostrej papryki • 4 łyżki sosu sojowego • 2 łyżki miodu • zioła do dekoracji • olej kokosowy

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 21 grudnia 2016 (08:05)

    Składniki na 6 porcji: 40 dag chudej wołowiny, 1/2 główki kapusty, 6 ziemniaków, 3 buraki, 1 marchewka, 1 pietruszka, kawałek selera, 1 por (biała część), 2 łyżki posiekanego koperku, 1/2 szkl. kwaśnej śmietany, sok wyciśnięty z 1/2 cytryny, po 4 ziareka pieprzu i ziela angielskiego, 3 listki laturowe, sól i pieprz mielony do smaku.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 21 grudnia 2016 (08:05)

    Składniki na 8 porcji: 1 kg kapusty kiszonej, 60 dag pikantnej wędzonej kiełbasy, 4 cebule, 1,5 l + 1/2 szkl. bulionu warzywnego, 60 dag ziemniaków, 1/2 szkl. białego wytrawnego wina, 1/2 pęczka szczypiorku, 8 łyżek kwaśnej gęstej śmietany qostra mielona papryka, olej do smażenia, sól, pieprz mielony

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 21 grudnia 2016 (08:05)

    Składniki na 6 porcji: 80 dag kiszonej kapusty, 2 cebule, 40 dag mielonego mięsa, 1 puszka pomidorów krojonych, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 1,2 l bulionu warzywnego, 12 ziemniaków średniej wielkości, 4 łyżki grubo posiekanej natki pietruszki, sól, pieprz mielony, mielona chili, mielona ostra oraz słodka papryka, olej do smażenia

    Czytaj więcej Komentarzy:0